Veel gestelde vragen en de antwoorden

Onderstaand tref je een overzicht aan van de meest voorkomende vragen met onze heldere antwoorden
zodat je direct verder kunt en zo goed mogelijk bent geïnformeerd.
Wij werken de vragen met de antwoorden regelmatig bij.
Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je je vraag doorgeven via ons contactformulier.
Je krijgt van ons dan zo snel mogelijk een passend antwoord.

Hoe weet ik hoeveel
kilometers ik rijd ?

Bij de aanvraag van uw autoverzekering geef je op hoeveel kilometer je per jaar gaat rijden. Maar hoe kun je dat inschatten? Hier zijn twee manieren voor:

 1. 1 - Kijk naar de kilometerstanden van de afgelopen jaren. Hiervoor gebruik je de APK-papieren van uw auto. Rijd je nog dezelfde afstanden en heb je geen andere auto? Dan kun je de kilometerstand van de afgelopen x aantal jaar bij elkaar optellen. Vervolgens neem je hier het gemiddelde van.

 2. 2 - Maak een schatting van het aantal kilometers dat je per week gaat rijden. Daarna doe je dit aantal x 52 weken. Tel hier vervolgens eventuele grotere afstanden bij op. Denk hierbij aan een zomervakantie of een weekendje weg.

Ga je toch meer of minder rijden dan verwacht? Dan kun je het aantal kilometers zelf wijzigen in je Digitaal Dossier. Let op: het is belangrijk dat je het juiste aantal opgeeft. Blijkt bij schade dat je bewust een te laag aantal kilometers hebt opgegeven? Dan kan dit gevolgen hebben voor de schadeafhandeling.

Waar vind ik de
polisvoorwaarden ?

Ben je al klant bij BrightVerzekeren.nl? Dan vind je de polisvoorwaarden in je Digitaal Dossier. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Log in op je dossier met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Ga naar “Documenten”.
 3. Zoek de polisvoorwaarden van de betreffende verzekering.
 4. Klik op het bestand en download de polisvoorwaarden.

Ga naar je dossier.

Ben je nog geen klant bij BrightVerzekeren.nl? Dan vind je de polisvoorwaarden en alle overige informatie op de aanvraagpagina voor de voordeligste premie. Deze open je middels het tabblad aan de rechterzijde onder het kopje 'Voorwaarden'.

Tevens tref je alle documenten aan via voorwaarden en verzekeringskaarten. Overige informatie terf je op de downloadpagina.

Wachtwoord vergeten ?
Volg deze 5 stappen.

Je maakt eenvoudig een nieuw wachtwoord aan via de inlogpagina. Volg hiervoor deze stappen:

 1. 1 - Ga naar de 'Wachtwoord vergeten' pagina.
 2. 2 - Vul je gebruikersnaam in en druk op 'Wachtwoord opvragen'. Zie je een groene melding? Dan wordt er een wachtwoord herstel link naar het bij ons bekende
  e-mailadres gestuurd.
 3. 3 - Klik op de link in de mail en voer je nieuwe wachtwoord twee keer in. Let op: het wachtwoord moet aan de beschreven eisen voldoen.
 4. 4 - Klik op 'Opslaan'. Verschijnt er een groene melding? Dan is je nieuwe wachtwoord succesvol opgeslagen.
 5. 5 - Log in met je nieuwe wachtwoord.

Hoe weet ik mijn
schadevrije jaren ?

Het aantal schadevrije jaren kun je vinden op je laatste polisblad en op elke factuur. Is je verzekering beëindigd? Dan kan je met een formulier van Stichting EPS kosteloos je schadevrije jaren opvragen die zijn opgenomen in Roy Data. Dit is de landelijke digitale database waarin verzekeraars schadevrije jaren van motorrijtuigen opslaan.

Natuurlijk kan je ook een inschatting maken van je schadevrije jaren. Wij leggen je graag uit hoe je dit kunt doen.

Heb je geen schade gehad?

Dan telt ieder jaar dat je geen schade claimde bij je verzekeraar als een schadevrij jaar.

Heb je wel schade gehad?

Heb je schade gehad die niet verhaalbaar was op iemand anders? Of heb je zelf een schade veroorzaakt? Dan breng je per schade vijf jaren in mindering op het aantal jaren dat je verzekerd bent. Je komt dan op een schatting van je aantal schadevrije jaren.

Rekenvoorbeeld
schadevrije jaren.

Marcel kocht acht jaar geleden zijn eerste auto en verzekerde deze direct op zijn naam. Drie jaar geleden veroorzaakte hij een schade. Hierdoor viel hij vijf jaar terug in schadevrije jaren, naar nul schadevrije jaren. Hij heeft daarom nu nog drie schadevrije jaren over.

Berekening: 8 (aantal jaren autoverzekering op zijn naam) – 5 (aantal keer schade veroorzaakt x 5 jaar) = 3 (aantal huidige schadevrije jaren)

Hoe annuleer ik een
eerdere beëindiging ?

Heb je een verzekering beëindigd en jezelf bedacht? Of heb je de verzekering per ongeluk beëindigd? Dan hangt het van de beëindigingsdatum af of je deze beëindiging kunt annuleren.

Beëindigingsdatum: vandaag

Heb je als beëindigingsdatum de datum van vandaag gekozen? Dan is het helaas niet mogelijk om je beëindiging terug te draaien. Je kunt in dat geval het beste zelf een nieuwe verzekering aanvragen.

Beëindigingsdatum: toekomst

Heb je als beëindigingsdatum een datum in de toekomst gekozen? Via je Digitaal Dossier kun je de beëindiging eenvoudig intrekken. Je blijft dan gewoon bij ons verzekerd. Kom je er niet uit? Vul dan het contactformulier in zodat wij direct actie kunnen ondernemen.

Wat als ik mijn
auto inruil ?

Als je jouw auto inruilt, hoef je jouw oude auto natuurlijk niet meer te verzekeren. Je verzekering opzeggen is niet nodig. In je Digitaal Dossier wijzig je gemakkelijk je verzekering naar je nieuwe auto.

Het voordeel? Op deze manier bouw je onafgebroken schadevrije jaren op. Ook blijft je polisnummer hetzelfde. Op de dag van de wijziging zijn allebei de auto's verzekerd. Daarna melden wij je vorige auto automatisch af bij de RDW. Alleen je nieuwe auto is dan nog bij ons verzekerd.

Welke beveiliging moet
mijn moter hebben ?

Er zijn verschillende beveiligingseisen voor motoren tot
€ 20.000 en motoren vanaf € 20.000 nieuwwaarde.

Voor motoren tot € 20.000

 • Een standaardslot én een ART 4 sterren goedgekeurd slot.

Voor motoren vanaf € 20.000

 • Een standaardslot én een ART 4 sterren goedgekeurd slot.
 • Een SCM klasse 1 en 2 alarm.óf
 • Een standaardslot én een ART 5 sterren goedgekeurd slot.
 • Voor zover mogelijk leg je de motor vast aan een andere motor of vast object (zoals een lantarenpaal).
 • De motor stal je op het woonadres van 23:00 tot 06:00 uur in een goed afgesloten ruimte.
 • Ook in de afgesloten ruimte moeten de sloten worden gebruikt.

Verzekerd als het huis
tijdelijk leegstaat ?

Soms kan het zijn dat je woning niet bewoond is, doordat je bijvoorbeeld aan het klussen bent in je nieuwe woning en je nog slaapt in je huidige woning. Dit is van invloed op de verzekeringsdekking van je opstal- en inboedelverzekering.

Afhankelijk van de duur is je woning wel of niet verzekerd. Staat je woning minder dan twee maanden leeg? Dan ben en blijf je gewoon verzekerd. Wordt je woning langer dan twee maanden niet bewoond? Geef dit dan aan via het contactformulier. Wij kijken graag wat we voor je kunnen doen.

Hoelang mag ik
maximaal op vakantie ?

Met een reisverzekering van BrightVerzekeren.nl bent je standaard verzekerd voor maximaal 60 aaneengesloten dagen vakantie. Wil je graag een verre en lange reis maken? Dan kiest men vaak voor een uitbreiding van de reisverzekering naar 180 aaneengesloten dagen vakantie (basisdekking "Optimaal"). Zo ben je de hele vakantie goed verzekerd.

Dubbel verzekerd bij
medische kosten ?

Een basis zorgverzekering is in Nederland verplicht. Met deze verzekering heb je recht op onvoorziene zorg in het buitenland. Echter dekt je zorgverzekering niet altijd de (volledige) kosten van medische hulp in het buitenland. Met de dekking medische kosten ben je dus verzekerd voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt.

Moet je aan je zorgverzekeraar een verplicht eigen risico betalen voor medische hulp in het buitenland?
Dan valt dit ook onder de dekking medische kosten.

Vanaf welke leeftijd
aansprakelijkheid ?

Heb je als ouder een aansprakelijkheidsverzekering? Dan zijn je kinderen verzekerd als ze bij je thuis wonen. Als jouw kinderen tijdens hun studie op kamers wonen, vallen ze ook onder jouw aansprakelijkheidsverzekering. Vaak is je kind meeverzekerd tot hij of zij 27 jaar is. Check voor de zekerheid altijd de voorwaarden.

Heb jij of je partner zelf geen aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het zeker verstandig een aansprakelijkheidsverzekering voor je kind te overwegen.  

" Heel eenvoudig en snel konden we de premie berekenen en vervolgens direct de goedkopere verzekering afsluiten. "